Subota, 20.04.2024.

Šta se dešava sa izborom direktora Agencije za javne nabavke BiH? Službeni list BiH objavio dva različita imena

Nedjelja, 09.08.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Još uvijek je nejasno šta se dešava sa izborom Agencije za javne nabavke BiH? U posljednjem broju Službenog lista BiH objavljene su dvije odluke o imenovanju direktora Agencije za javne nabavke BiH?!

Muamer Bandić za v.d. direktora imenovan je tako od strane  Vijeća ministara BiH, a po toj odluci,  do okončanja konkursne procedura, a rješenje je potpisao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Međutim, u istom broju Službenog lista BiH, samo nekoliko stranica niže, Agencija za državu službu objavila je da je za direktora Agencije za javne nabavke imenovan Kenan Vehabović, kao rukovodeći državni službenik, a na ovu poziciju stupa 10. augusta, tačnije sutra.

Za komentar smo kontaktirali i Bandića i Vehabovića.

“Zakon o upravi BiH je jasan. V.d. se imenuje do postavljenja direktora. S obzirom da je direktor imenovan stvar je sasvim jasna za sve one koji poštuju zakone ove države, a ja poštujem, stoga sam sutra na poslu u Agenciji”, rekao je Vehabović za PRESS.

Upravo je Agencija za državnu službu provodila konkurs za ovu poziciju. Isti dan kada je Vijeće smijenilo sada već bivšeg direktora Đenana Salčina, a imenovala v.d direktora Muamera Bandića, Agencija za državnu službu je obavijestila Vehabovića da je on novi direktor, a rješenje je dobio poštom. 

Bandić nije želio komentarisati odluke Vijeća ministara.

Ko je sada direktor, utvrdit će nadležne institucije.