Četvrtak, 25.04.2024.

Adil Osmanović na ručku sa SNSD-ovim zastupnikom: Na stolu meso, pomfrit i birački odbori

Nedjelja, 09.08.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Šef Kluba zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i član Predsjedništva SDA Adil Osmanović danas je u Tešnju ručao sa SNSD-ovim zastupnikom u Predstavničkom domu PS BiH Obrenom Petrovićem, piše PRESS.

Nakon što su se najeli mesa i pomfrita Osmanović i Petrović pristupili su, kako nezvanično saznajemo, razmatranju teških tema. Na trepezi su se tako našli lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, a koji će biti održani krajem godine.

Obren Petrović bio je SDS-ov načelnik Doboja, ali je nakon izbora 2018. godine napustio SDS i prešao na stranu Milorada Dodika. U međuvremenu izabran je i za predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Doboj.

POVEZANE VIJESTI:

Sevlid Hurtić kojeg je Adil istjerao iz SDA izlazi na izbore: Do pobjede s koalicijom “Doboj u srcu”

Upravo Doboj i birački odbori, kako nam je nezvanično rečeno, bile su ključne teme sastanka Adila Osmanovića i Obrena Petrovića.

Ručak predstavnika dvije koalicione partije – čiji se funkcioneri pred kamerama “časte” optužbama, a kad se maknu kamere mesom i pomfritom – dolazi nakon vijesti da je SDA ostala pomalo usamljena u Doboju kada je riječ o lokalnim izborima.

Tri političke opcije, odnosno Nezavisna lista Doboj, SBB i DF, na lokalnim izborima zajedno će nastupiti. Predsjednik Nezavisne liste Doboj je Sevlid Hurtić. On je mandat u Skupštini grada Doboj dobio s liste SDA, ali je zbog sukoba s Adilom Osmanović dobio i isključenje iz ove stranke. SBB je ranije rekao da koalicija sa SDA i SBiH sa prošlih lokalnih izbora nije se pokazala kao dobra te da su odlučili u borbu za mandate krenuti s novim partnerima.

(PRESS)