Četvrtak, 26.05.2022.

Uhapšen jedan od napadača na sarajevskog taksistu

Četvrtak, 08.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Nakon jučerašnjeg napada na sarajevskog taksistu ispred Željezničke stanice kojeg su trojica “divljih taksista” brutalno pretukli, jučer je sarajevska policija uhapsila jednog od napadača.

Prema saopćenju MUP-a KS, Policijskoj upravi Novo Sarajevo jučer je u 13 sati prijavljeno da je došlo do tuče na  Trgu žrtava genocida u Srebrenici, te da je jedna osoba povrijeđena. 

“Izlaskom na lice mjesta zatečen je povrijeđeni E. G., rođen 1988.godine, nastanjen u Sarajevu. Istom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom na KUM-u bolnice Koševo, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan je na daljem liječenju. U obavljenom razgovoru, E.G. je izjavio da je fizički napadnut od strane više lica, te da je jedno lice prepoznao, a radi se o S.K. iz Sarajeva”, navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Policija je jučer oko 18: 45 sati uhapsila S. K. (36) zbog  sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teških povreda. On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad uhapšenim, te rade na identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.