Petak, 26.04.2024.

Sud naredio uklanjanje zaštitara: Radnicima Agencije Poslovnost dozvoljen ulaz u kancelarije

Utorak, 08.09.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Agencija Poslovnost je uputila Općinskom sudu zahtjev da se donese privremena mjera koja će uposlenima omogućiti neometan ulazak u zgradu.

Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je naloženo da kompanija Brend d.o. ukloni zaštitare ispred zgrade Agencije Poslovnost na Skenderiji kojima je danima bio onemogućen ulazak u njene prostorije, a samim time i rad.

“Nalaže se tuženim protivnicima privremene mjere osiguranja da se uzdrži od uznemiravanja tužitelja u pogledu ovlaštenja da predlagatelj mjera osiguranja, njegova uprava i zaposlenici predlagatelja tužitelja neometano ulaze u predmetnu poslovnu zgradu”, navedeno je u rješenju Općinskog suda koje je doneseno danas.

Ipak, ostaju problem betonske barijere koje teže nekoliko tona te se i dalje nalaze ispred ulaza u zgradu. 

“U rješenju nije donesena odluka o uklanjanju ovih betonskih barijera i nadamo se da će se to u skorijem roku riješiti jer u našoj firmi ima invalidnih osoba koje ih ne mogu preskakati. Dakle, mi sada možemo neometano raditi, što ćemo i učiniti, međutim, otežan nam je ulaz. Ipak i ovo je jedan veliki pomak u cijelom ovom problemu, jer mi imamo 800 klijenata koji ni sada nisu mnogo pretrpjeli štete jer smo od kuće radili, ali ipak će sada biti drugačije. Nadamo da će se na kraju sve riješiti”, kazala je Maja Marilović, uposlenica Agencije Poslovnost, piše Klix.

Prošle sedmice 80 radnika Agencije Poslovnost nisu mogli ući u svoje kancelarije. Betonske barikade težine nekoliko tona je postavila kompanija Brend d.o.o. koja je kupila zgradu prekoputa, a razlog je navodni imovinsko-pravni spor zbog 50 kvadrata.