Utorak, 17.05.2022.

U studentskom domu Bjelave pripremljen izolatorij sa 100 kreveta

Petak, 07.08.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

U paviljonu II Studentskog doma na Bjelavama pripremljene su 53 sobe sa 100 kreveta za potrebe privremenog izolatorija u Kantonu Sarajevo.

Rukovodilac dodatne djelatnosti SC-a Sarajevo Esmir Opardija rekao je kako su privremeni izolatorij osposobili u osam sati jutros, ali kako se nadaju da on neće biti potreban, piše N1.

“Tražili smo rješenje da to ne budu studentski domovi, jer razumijemi i zabrinutost studenata, ali oni (KS) su insisitrali da to bude u sklopu naselja Bjelave zbog blizine UKC-a i Podhrastova. Ponašamo se kao odgovorna firma čiji je vlasnik KS i stavili smo se na raspolaganje. Ovdje nije kraj radova, sada prostor trebaju preuzeti Krizni štab, ljekari, epidemiolozi i ostali koji će upravljati njime i mi očekujemo da se jave i preuzmu ga jer smo sve osigurali”, rekao je Opardija.

Istako je kako im “ide na ruku to što trenutno studenti ne borave u domu” i nadaju se da će do 15.9. biti pronađeno neko drugo rješenje jer tada počinje akademska godina i studenti se vraćaju u svoje sobe.

Prostorije Doma na Bjelavama ranije su korištene kao prostor za karantin u kojoj su boravile osobe koje su stizale iz zemalja s visokom stopom zaraženih osobama u jeku pandemije kada su na snazi bile restriktivne mjere, a granice BiH bile zatvorene.