Srijeda, 08.05.2024.

Bakir Nakaš upozorava: Virus vlada sadašnjom situacijom

Četvrtak, 06.08.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Infektolog Bakir Nakaš gostovao je na N1 gdje je rekao da se u uvjetima pogoršane epidemiološke situacije mnogo više treba raditi na edukaciji stanovništva i da ”nije dovoljno samo nositi maske”, prenosi PRESS.

”Virus vlada sadašnjom situacijom. Nama nedostaje taj dio edukacije koji je neophodan da bi stanovništvo shvatilo ozbiljnost ovog trenutka. Nije dovoljno imati tu priču o simptomima, moraju postojati životne priče koje će biti plasirane kroz određene medijske linije”, ispričao je Nakaš.

Kako je rekao važno je potencirati odgovornost prema vlastitom zdravlju.

”Živjeti s koronom znači pridržavati se onih standarda koji će nam garantovati da nećemo postati novozaraženi ili, ne daj Bože, novooboljeli. Svijest stanovništva mora biti na tom nivou da odgovornost prema vlastitom zdravlju treba biti na prvoj liniji”, potcrtao je Nakaš.

Naglasio je da je u ovom vremenu važno plasirati provjerene i prave informacije i da se građani pridržavaju daljih uputa.

O liječenju i savjetima koji se prenose društvenim mrežama…

”Sugerišem da te priče uzimate s rezervom, a ono što je neophodno za liječenje, usaglasiti s farmaceutom i liječnikom”, ocijenio je on.

(PRESS)