Četvrtak, 24.10.2024.

U Ilijašu uništili plakate pa se pohvalili na Facebook-u i najavili nova uništavanja: “Sinoć je u Ilijašu bilo nevrijeme, isto nevrijeme se najavljuje i večeras!”

Četvrtak, 05.11.2020. | Na mreži | Vijesti

Da je kampanja izmakla kontroli govore i sinoćnja dešavanja iz općine Ilijaš. Naime na svom Facebook profilu kandidat za načelnika “Četvorke” Amar Dovadžija objavio je fotografije uništenih i pocijepanih plakata, ali i status na kojem nisu propustili počinioci da se pohvale istim i najave ponavljanje ovakvih dijela.

“Sinoć je u ilijašu bilo nevrijeme. Letjeli papiri, viorile se zastave. Jutros pustoš, čiste ulice! Pohvala za čistače !!! Isto nevrijeme se najavljuje i večeras”, napisano je.

Facebook status Amara Dovažije prenosimo u cjelosti:

Oštro osuđujem vandalizam, politički elitizam i bahatost političkog koncepta koji je spreman na čin poput sinoćnjeg, uz poražavajuće hvalisanje o nedjelima na FB profilima.

U noći sa 4. na 5. novembar veći broj postavljenih promotivnih materijala političke organizacije Narod i Pravda u ulicama Hašima Spahića, 126. Ilijaške brigade i Bosanski put u Ilijašu uništeni su i skinuti sa stubova rasvjetnih tijela iako se ne radi o zakupljenom prostoru, rezervisanom prostoru niti privatnom posjedu grupa ili pojedinaca.

Ponašanje poput ovog, koje se ponavlja kroz cijeli tok predizborne kampanje, još jedan je od dokaza bahatosti i oholosti sistema koji sve i svakoga stavlja u potlačeni položaj eklatantnom zloupotrebom ovlasti i pozicije, ali i zloupotrebom uticaja nad organima lokalne samouprave.

Pozivam sve građane i građanke općine Ilijaš da ovakva ponašanja oštro kritikuju i osude, a posebno kazne na dan izbora 15. novembra jer ovo ne priliči nikome a ponajmanje ljudima koji su se odlučili boriti za povjerenje građana.