Četvrtak, 28.03.2024.

Američki general Erik Foklestad novi šef NATO štaba u Sarajevu

Petak, 04.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Na današnjoj svečanosti prijenosa ovlasti, brigadni general Erik Foklestad (Eric) preuzeo je zapovjednu dužnost NATO snaga u Sarajevu od dosadašnjeg brigadnog generala Vilijama Edvardsa (William Edwards).

Iz Američke ambasade u našoj zemlji zahvalili su se dosadašnjem komandantu NATO štaba u Sarajevu, generalu Vilijamu Edvardsu za njegov neizmjeran doprinos reformama u BiH.

Hvala brigadnom generalu Vilijamu Edvardsu za njegovu predanost u podržavanju reformskih ciljeva u BiH za sigurniju i sigurniju budućnost – navedeno je.

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric) zahvalio je Edvardsu na njegovom angažnamu i rezultatima, te poželio dobrodošlicu Folkestadu u njihov tim.

Admiral Robert Burk (Burke), komandant Komande savezničkih snaga Napulj obratio se na ceremoniji online, istakavši da je misija NATO Štaba Sarajevo važna – stabilnost i reforme u Bosni i Hercegovini doprinose miru u cijelom regionu.

NATO Štab Sarajevo pomaže Bosni i Hercegovini već 15 godina da stvara bolju budućnost i nastavit će to raditi i dalje – predani smo reformama na kojima će biti izgrađena stabilna i sigurna Bosna i Hercegovina današnjice i sutrašnjice – kazao je Burk.

(Dnevni avaz)