Petak, 29.03.2024.

Amina Smajlović saopštila lijepu vijest: Moja Nadin je izliječena od tuberkuloze!

Subota, 04.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Gošće večerašnjeg izdanja Centralnog dnevnika kod Senada Hadžifejzovića bile su djevojčica Nadin Smajlović, koju je Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS) odbio liječiti i njena majka Amina Smajlović.

Nadin je rekla kako se sada osjeća dobro i kako se trudi uvijek biti pozitivna, a njena majka zahvalila se svima koji su joj u proteklom periodu dali ogromnu podršku.

„Dolazim danas da saopćim lijepu vijest. Dobili smo rezultate iz Turske. Moja Nadin je izliječena od tuberkuloze“, izjavila je Amina Smajlović dodajući da je KCUS ranije otkrio identitet i dijagnozu njene kćerke.

Amina je kazala da terapija za devet mjeseci tuberkuloze košta između 300 i 400 eura, a na pitanje Hadžifejzovića kako je došlo do toga da se odbije liječenje odgovorila je da nije sramota pogriješiti, ali da je strašno prebaciti krivicu na nekog drugog.

„Pogriješio je prof. Edo Hasanbegović koji moje dijete nikako vidio nije. On se pojavio tek 11. novembra i na sastanku rekao da će nabaviti te lijekove preko Memorijala. Jedan ljekar je rekao: Dajte, nemojte da maltretiramo majku koja je ipak radnik KCUS-a, dajte da potpišemo da ide. On je bio samouvjeren da će nabaviti te lijekove, a ja sam mu rekla da ih ne može nabaviti jer mi nemamo ugovor sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom“, rekla je Amina Smajlović.

Na direktno pitanje Hadžifejzovića ko je glavni krivac, Amina Smajlović je odgovorila da su to Pedijatrijska klinika KCUS-a na čelu s dr. Edom Hasanbegovićem, a uz njih i generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Djevojčica Nadin kazala je da je znala sve što se dešava vezano za njen slučaj, a da je sama izbjegavala TV ekrane i odlazila u svoju sobu kako ne bi slušala vijesti o sebi.

„Ljudi koji to podržavaju, koji mogu da trpe – neka trpe. Ne trpim ništa, dijete sam. Krivo mi je jer sam uskraćena za nešto što svaki čovjek ima mogućnost, a to je liječenje. Potresla sam se kada sam to čula. U tom trenutku sam bila emotivna i to mi je teško palo“, izjavila je Nadin.

Hadžifejzović je pitao Nadin da li je u tom momentu plakala, a ona je odgovorila potvrdno dodajući da je osjetila odbačenost i da je nakon cijelog slučaja postala jako emotivna.

„Utjecalo je jako na mene…“, dodala je Nadin.

Brojni mediji u Turskoj prenijeli su priču o djevojčici Nadin dok je jedna medijska kuća cenzurisala dio u kojem se spominje direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

„Erdogan je u potpunosti upoznat u slučaj Nadin. Sve zna“, rekla je Amina Smajlović.

(PRESS)