Subota, 27.04.2024.

Migranti prošli mjesec počinili 13 krivičnih djela u Sarajevu, prednjače državljani Alžira, Maroka i Pakistana

Petak, 03.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo u junu 2020. godine deset migranata i dvije nepoznate osobe počinile su ukupno 13 krivičnih djela na području Sarajeva, piše PRESS.

Operativni tim za pitanje migranata MUP-a KS evidentirao je počinjenje tri krivična djela “nanošenja lakih tjelesnih ozlijeda”, dva krivična djela “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, po jedan slučaj “krađe”, “teške krađe” i “teške krađe u pokušaju”, tri slučaja “razbojništva” i dva slučaja “napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

Žrtve ovih krivičnih djela u sedam slučajeva bili su državljani Bosne i Hercegovine, a u dva slučaja sami migranti. Policijski službenici zbog počinjenja navedenih krivičnih djela lišili su slobode osam migranata, dva su predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a tri Službi za poslove sa strancima BiH.

Podaci policije pokazuju da su najviše krivičnih djela u junu 2020. godine počinili migranti iz Alžira. U statistici se nalaze i državljani Maroka i Pakistana, a koji se u kontinuitetu, prema podacima bh. policijskih agencija, nalaze na samom vrhu po počinjenju krivičnih djela.

(PRESS)