Petak, 19.04.2024.

Je li vrijeme da se sinu ratnog zločinca Arkana i turbo-folk pjevačice Cece zabrani ulazak u BiH?

Utorak, 01.09.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Veljko Ražnatović, sin ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana i turbo-folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, objavio je na svom Instagram profilu fotografiju velike Srbije koja uključuje i djelove bh. entiteta RS, piše PRESS.

Sin ratnog zločinca uz fotografiju je napisao i komentar koji glasi: “NIJE MALA!”, a svima je jasno kako Ražnatović aludira na to da nije mala srpska država.

Najspornije u ovoj objavi je to što Ražnatović nije objavio samo fotografiju teritorije Republike Srbije već i teritorije Republike Crne Gore i bh. entiteta RS.

Kada ovakve objave dolaze od sina ratnog zločinca koji je klao i ubijao nesrpsko stanovništvo u Bosni i Hercegovini onda se one trebaju uzeti krajnje ozbiljno.

Veljko Ražnatović već je i ranije pravio probleme na teritoriju Bosne i Hercegovine, a pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci osuđen je 2018. godine za nasilničko ponašanje.

Bosna i Hercegovina ima mehanizme da zabrani ulazak Veljku Ražnatoviću na teritoriju Bosne i Hercegovine, a zašto to do sada nije učinila pitanje je na koje odgovor može dati jedino direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić.

Naime, OSA ima ovlasti da donese naredbu kojom se zabranjuje Ražnatoviću ulazak u BiH ukoliko se on smatra prijetnjom sigurnosti BiH, javnom poretku i javnom redu i miru.

Da li je sin Željka Ražnatovića Arkana zaslužio gostoprimstvo Bosne i Hercegovine procijenite sami.

(PRESS)