Srijeda, 23.10.2024.

Sanela Prašović-Gadžo žestoko kritikovala Krizni štab: To je skup nestručnih i lakrdijaških tipova!

Subota, 01.08.2020. | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i generalna sekretarka SBB-a Sanela Prašović-Gadžo pozvala je građane da se pridržavaju izrečenih mjera nošenja maski, držanja socijalne distance i pranja ruku, prenosi PRESS.

“BiH je prva! Bravo! Želim čestitati svim “corona-skepticima”, junacima bez maski – tip “neće mene, ba”, relax tipovima koji se naguravaju po kafanama i kafićima, posebne čestitke “nargilašima”, iskreno hvala i vrijednim planerima manifestacija – tip “vani može i 100 i 200 i 300…” i na koncu jedno veliko i iskreno hvala našim upravljačima krizom, kriznim stabovima i ministrima zdravstva. Pobit ćete nas sve. Samo naprijed”, napisala je Prašović-Gadžo.

Ona je navela i da nakon prvog mjesta možemo biti i “Grande šampioni po broju oboljelih i mrtvih”. 

“Impotentna vlast koju je strah uvesti red i upravljati krizom sukladno broju oboljelih i temeljem alarma koji vrišti, posto ne zna kako, treba zamoliti ambasadu Njemačke da nam posalju epidemiologa koji će ovo urediti konkretnim mjerama i koji će stručno upravljati krizom. Krizni štab koji na spisku “preventivnih mjera” stavi da je dopušten rad nargila barova i korištenje nargila, a pri tom nema sistemski definiranu kontrolu mjera, je skup nestručnih i lakrdijaških tipova koji ne znaju šta i kako rade”, napisala je ona.

Pozvala je sve prijatelje da se čuvaju, drže distancu, nose masku i da peru ruke.

https://www.facebook.com/sanela.p.gadzo/posts/2950400171749859

(PRESS)