Petak, 03.05.2024.

Koju aplikaciju koristi Ivana Knoll?

Utorak, 12.09.2023. | Najnovije | Tehnologija

BROJNI ovih se dana pitaju: Koju aplikaciju za uređivanje slika koristi Ivana Knoll?

Na to pitanje prilično je teško odgovoriti budući da većina influencerica i influencera za uređivanje slika koristi nekoliko vrsta aplikacija. Neke aplikacije popravljaju boje i svjetlo, neke peglaju “mane” na tijelu, dok neke uređuju izgled lica. 

Definitivno najpopularnija aplikacija za uređivanje lica posljednjih godina među influencericama i običnim ženama Instagrama zove se FaceApp. FaceApp se počeo masovno koristiti posljednje četiri godine te je 2022. godine imao 33 milijuna korisnika.

Rusu donijela bogatstvo

FaceApp nije besplatan. Aplikacija košta 40 dolara za jednu godinu i osam dolara za jedan mjesec. Svom je vlasniku, bogatom Rusu Jaroslavu Gončarevu, donijela 80 milijuna dolara zarade u 2022. godini.

FaceApp je aplikacija idealna za osobe koje se ne znaju služiti Photoshopom. Korištenje FaceAppa je vrlo jednostavno – u aplikaciju se učita fotografija s vidljivim licem, a aplikacija zatim nudi nekoliko filtera u kojima se mijenja izgled i struktura lica. Većina fotografija koje vidite na profilima influencerica prošla je kroz FaceApp.

Kako bismo vam dočarali kako izgleda “posao” koji obavlja FaceApp, isprobali smo ga na dvjema fotografijama.

Ovako nakon FaceAppa izgleda Severina.

A ovako Kolinda Grabar-Kitarović.