Petak, 29.03.2024.

Vrijeme je za penziju: Evo što će se dogoditi ako još uvijek koristite Hangouts

Srijeda, 29.06.2022. | Najnovije | Tehnologija

Google Hangouts će ove jeseni predati štafetu drugom Googleovom proizvodu. Aplikacija koja se već dugo odupire zubu vremena od početka ove sedmice počinje sa migracijom potrošača u novi Google Chat, te će u novembru prestati s radom.

Ako i dalje koristite Hangoutse na smartfonu, dobit ćete poruku u kojoj vas aplikacija poziva da se prebacite na Chat ili Chat u Gmailu. ‘Hangoutse će zamijeniti Google Chat’, piše u službenom blogu.

Engadget naglašava da poruku za prebacivanje, ako koristite Hangoutse u Gmailu, nećete dobiti do jula. Internetski klijent Hangoutsa ostat će dostupan do novembra, a kompanja kaže da će korisnici imati ‘barem’ mjesec dana prije nego što ih internetska stranica počne automatski prebacivati na Chat. Ako i danas aktivno koristite Hangouts, Google obećava da će vaši razgovori biti automatski prebačeni u novu aplikaciju.

Google već neko vrijeme korisnike nastoji prebaciti iz Hangoutsa u Chat, što donekle objašnjava zašto je firma u jednom trenu konačno odlučila ugasiti stari Hangouts.