Četvrtak, 18.04.2024.

Neočekivano: Samsung sprema novu verziju Galaxy S21 FE telefona

Petak, 24.06.2022. | Najnovije | Tehnologija

Nedavno su se pojavile informacije iz više izvora da Samsung planira u potpunosti ukinuti FE seriju pametnih telefona, nakon samo dvije generacije. No, čini se da to važi za buduće generacije, ali ne i za nove verzije sadašnjih FE telefona. Naime, prenosi se da južnokorejska kompanija radi na novoj verziji Samsung Galaxy S21 FE telefona.

Kružile su glasine da će nova verzija Galaxy S21 FE telefona stići u 4G verziji, ali Google Play Console otkriva da se radi o 5G telefonu s brojem modela G990B2.

Samsung je početkom ove godine predstavio Samsung Galaxy S21 FE u dvije verzije čipa. Jednu pokreće Snapdragon 888, dok drugu pokreće Exynos 2100. Uskoro ćemo dobiti i treću verziju telefona, ali nije jasno hoće li se i ona razlikovati samo po čipu u odnosu na ostala dva modela ili će doći do nekih većih promjena, prenosi Sammobile.

Već se prenosi da će telefon imati 6,4-inčni ekran što znači isti ekran kao kod već predstavljenog Galaxy S21 FE telefona, a čini se i da bi kamere telefona mogle biti identične. Nažalost, za sada nije poznato više detalja o Samsung Galaxy S21 FE telefonu, ali očekivati je da u narednim danima i sedmicama saznamo dosta više informacija o trećoj verziji ovog telefona.

Ono što je svakako velika vijest ovih dana jeste glasina da će Samsung ukinuti FE seriju. Naime, Sammobile je prije par dana prenio da, na osnovu informacija iz više izvora, saznaju da Samsung Galaxy S22 FE neće stići. Što je još gore, vrlo je vjerovatno da u budućnosti više neće biti Galaxy FE modela.

Prenosi se da je Samsung možda uvidio da za Samsung Galaxy FE telefone jednostavno više nema mjesta, jer su tu, pored tri telefona iz Galaxy S serije, i dva sklopiva telefona visoke klase.