Utorak, 23.04.2024.

Dobra vijest za sve korisnike: TikTok bi mogao omogućiti duže video klipove

Srijeda, 23.02.2022. | Najnovije | Tehnologija

Jedna od stvari koje ljude privlače na TikTok i druge video servise, jeste da nude video klipove koji su kratki. TikTok, međutim, razmišlja o implementiranju dužih videa.

Kratki video klipovi korisnicima omogućavaju da uživaju u videu i brzo pređu na sljedeći video. Takođe, ovo omogućava kreatorima da kreiraju kohezivan video sa limitiranim vremenom.

Međutim, TikTok eksperimentiše sa idejom da se omogući kreiranje dužih video klipova, a neki testovi omogućavaju i kreiranje i postavku videa dužine do 10 minuta.

Razlog ovoga jeste zarada od reklama. Ideja je da se omogućavanjem dužih videa stvori više prostora za ubacivanje reklama, što na kraju omogućava kompaniji da više zarađuje.

Wierd je ranije otkrio da istraživanje gotovo polovine TikTok korisničke baze pokazuje da dobar dio njih smatra da su video klipovi duži od minut stresni za gledanje.

Unatoč tome, kompanija izgleda smatra da je implementiranje dužih videa dobra ideja, iako već postoje drugi servisi na koje korisnici idu kako bi gledali duže video klipove (kao što je YouTube).