Četvrtak, 28.03.2024.

Poznat je mogući datum predstavljanja iPhone 14 serije

Petak, 20.05.2022. | Najnovije | Tehnologija

U devetom mjesecu prošle godine Apple je predstavio iPhone 13 seriju. Tada su predstavljena četiri modela – iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max.

Ove godine Apple će umjesto Mini inačice predstaviti Max inačicu – iPhone 14 Max, dok će ostala tri modela dobiti direktne nasljednike. Sada je procurio mogući datum predstavljanja iPhone 14 serije, ali i još nekih proizvoda.

Čini se kako će Apple na jesen ove godine predstaviti, uz iPhone 14 seriju, još neke proizvode. Najnoviji izvještaj navodi da će Apple događaj predstavljanja održati 13. septembra 2022. godine.

Pored iPhone 14 serije, prenosi se da će Apple na istom događaju predstaviti najmanje tri nova pametna sata, uključujući Apple Watch 8, jeftini Apple Watch SE, kao i Apple Watch Extreme Edition, koji će, prije svega, biti namijenjen sportistima i aktivnostima na otvorenom. Pored satova, na istom događaju trebale bi biti predstavljene i dugo očekivane AirPods Pro 2 bežične slušalice, koje će doći s novim dizajnom i sljedećom generacijom ANC-a (aktivno poništavanje buke).

Što se tiče iPhone 14 serije, nedavno su se pojavile informacije da se Apple susreo s prvim problemima u proizvodnji, jer je Foxconn morao prekinuti proces zapošljavanja novih radnika u tvornici Zhengzhouu u Kini, nakon što su u ovoj regiji uvedena nova ograničenja zbog pandemije.

Svi iPhone 14 mogli bi dobiti poboljšanu prednju kameru u odnosu na onu koja se nalazi na iPhone 13 modelima. Poznati leaker Kuo naveo je nedavno da će sva četiri modela iz iPhone 14 serije – iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imati nadograđeni senzor prednje kamere sa otvorom blende f / 1.9 i podrškom za autofokus.

Selfie kamera koja se trenutno nalazi na iPhone 13 modelima dolazi sa otvorom blende f / 2.2 i fiksnim fokusom, te će, ako se ispostave tačnim navodi pomenutog leakera, ovo biti značajno poboljšanje prednje kamere, prenosi GizmoChina.