Četvrtak, 25.04.2024.

Tri godine stari Xiaomi Mi A3 počeo primati novu nadogradnju

Utorak, 19.07.2022. | Najnovije | Tehnologija

Xiaomi Mi A3 posljednji je Xiaomijev telefon sa Androidom One. Ovaj je telefon u prošlosti imao velikih problema s nadogradnjama, a jednom su čak korisnici širom svijeta dobili meksički softver. Iako je star tri godine, ovaj pametni telefon jučer je počeo primati nadogradnju na globalnom nivou.

Xiaomi Mi A3 predstavljen je na ljeto 2019. godine sa Androidom 9 Pie, ali u okviru Android One programa. Nakon toga je telefon dobio dvije velike Android nadogradnje – Android 10 i Android 11. Iako je ovaj telefon trebao biti primjer čistog softvera sa sigurnim nadogradnjama, desilo se upravo suprotno – nesretni korisnici Xiaomi Mi A3 telefona imali su mnoge probleme nakon nadogradnji.

Xiaomi je na predstavljanju ovog telefona obećao da će on dobiti dvije velike Android nadogradnje i tri godine sigurnosnih nadogradnji. Softverska podrška za njega uskoro će prestati i jučer je telefon dobio vjerovatno pretposljednju nadogradnju. Globalni Xiaomi Mi A3 dobio je sigurnosnu zakrpu za sedmi mjesec 2022. godine. Očekuje se da će telefon dobiti još jednu sigurnosnu nadogradnju, koja će značiti kraj softverske podrške za njega, prenosi GizmoChina.