Petak, 29.03.2024.

Veliki pad Twittera: Korisnici prijavljuju brojne probleme

Nedjelja, 17.07.2022. | Najnovije | Tehnologija

Hiljade korisnika širom svijeta nije moglo u četvrtak pristupiti Twitteru, što je bio prvi takav prekid rada od februara, navodi web stranica za praćenje prekida rada Downdetector.com.

Više od 27.000 ljudi prijavilo je probleme s Twitterom u Sjedinjenim Državama, prema web stranici. Korisnici u drugim zemljama, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko, Brazil i Italiju, također su prijavili da Twitter ne funkcionira.

Nije jasno što je uzrokovalo prekid rada. Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Twitter je pao u februaru i onemogućene su usluge za nekoliko hiljada njegovih korisnika. Nakon toga je saopčeno da je popravljena softverska greška na njihovoj web stranici za mikro-bloganje.

Do pada je došlo nekoliko dana nakon što je Twitter tužio izvršnog direktora Tesle Elona Muska za kršenje ugovora o kupnji kompanije vrijednog 44 milijarde dolara.

Nije jasno što je uzrokovalo prekid. Korisnici su dobivali poruku: “Tweetovi se trenutno ne učitavaju.”

Neki od korisnika u šali su za prekid rada okrivili Muska. “Elon Musk stvara prekid Twittera”, tvitao je jedan korisnik, prenosi Hina.

Druge velike tehnološke kompanije također su bile pogođene prekidima rada prošle godine, s gotovo šestosatnim prekidom koji je u oktobru držao WhatsApp, Instagram i Messenger Meta Platforms izvan dosega milijardi korisnika.