Četvrtak, 28.03.2024.

Apple sljedeće godine na jedan iPhone uređaj donosi nešto što konkurencija već odavno ima

Nedjelja, 17.07.2022. | Najnovije | Tehnologija

Iako je do predstavljanja iPhone 15 serije ostalo još više od godinu dana, poznati leaker Ming-Chi Kuo s vremena na vrijeme objavljuje detalje o Appleovim proizvodima koji su daleko od predstavljanja. Jučer je Kuo objavio neke detalje o iPhone 15 seriji.

Apple je jedan od prvih proizvođača modernih pametnih telefona koji je u iPhone implementirao telefoto kameru, ali čini se da će američka kompanija biti jedna od posljednjih koja će na iPhone implementirati periskopsku kameru. Kuo je sada otkrio da će prva periskopska kamera na jednom iPhoneu stići sljedeće godine.

Ono što je loša vijest jeste što će je navodno dobiti samo najskuplji model iz iPhone 15 serije – iPhone 15 Pro Max. Obični iPhone 15 Pro zadržat će klasični telefoto senzor. Kuo navodi da će periskopski senzor na iPhoneu 15 Pro Max naredne godine imati 6x uvećanje i 12 MP 1/3” senzor.

Prethodne glasine ukazivale su na to da će senzor stići sa 5x povećanjem, ali moguće je da konačan broj bude drugačiji.

Ako se ispostavi da to bude 6x povećanje, to će zapravo biti dvostruko povećanje u odnosu na 3x povećanje koje imaju trenutno iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max, prenosi GSMArena.