Petak, 29.03.2024.

Twitterov pravni tim optužio Muska za kršenje sporazuma o tajnosti

Utorak, 17.05.2022. | Najnovije | Tehnologija

Elon Musk je na Twitteru objavio da ga je pravni tim Twittera optužio za kršenje sporazuma o tajnosti (NDA) otkrivanjem da je veličina uzorka za provjere automatiziranih korisnika platforme društvenih medija bila 100.

Twitterov pravni tim je upravo nazvao da se požali da sam prekršio njihov NDA, otkrivajući da je veličina uzorka provjere botova 100!, tvitao je Musk, najbogatiji čovjek na svijetu i šef Tesle i SpaceX-a.

Musk je još u petak na Twitteru objavio da je njegov gotovinski ugovor vrijedan 44 milijarde dolara za kupovinu Twittera privremeno na čekanju dok je čekao podatke o tome predstavljaju li lažni profili doista manje od pet posto korisnika na toj društvenoj mreži, prenosi Reuters.

Rekao je da će njegov tim testirati “slučajni uzorak od 100 korisnika” na Twitteru kako bi identificirao botove. Njegov odgovor na to pitanje potaknuo je optužbe Twitterovog pravnog tima.

“Odabrao sam 100 korisnika kao broj uzorka, jer to je ono što Twitter koristi za izračunavanje <5% lažnjaka/spam-a/duplikata”, odgovorio je Musk na zamolbu jednog tviteraša da razradi proces filtriranja bot računa.

Musk je tvitao u ranim jutarnjim satima u nedjelju da još nije vidio bilo kakvu analizu koja pokazuje da Twitter ima manje od 5 posto lažnih korisničkih računa.

Kasnije je rekao da postoji neka šansa da bi to moglo biti preko 90 posto dnevno aktivnih korisnika.