Petak, 26.04.2024.

Savitljivi iPhone u razvoju?

Četvrtak, 12.05.2022. | Najnovije | Tehnologija

Apple je očito započeo razvoj OLED panela koji ne koristi polarizator. Drugim riječima, vjerovatno je da kompanija radi na svom prvom sklopivom iPhoneu koji će koristiti ovu tehnologiju ekrana.

Vijest stiže iz izvora koji navodno imaju pouzdane informacije o proizvodnom procesu, a informacije su podijelili s TheElecom. Uklanjanjem polarizatora na displeju – panel će biti još tanji, što znači da će biti pogodan i za sklopivi ekran.

Inače, Samsung Display je prvi napravio OLED panel bez polarizatora, panel koji je korišten na Galaxy Z Fold 3. Ovaj model je bio posljednji sklopivi model telefona kompanije (a uskoro se očekuje i predstavljanje njegovog nasljednika Galaxy Fold 4 telefona).

Dakle, to znači da je moguće da div iz Cupertina također planira izgradnju svog vlastitog sklopivog modela iPhonea. Iako još uvijek nema nikakvih službenih potvrda o tome.

Već je bilo puno vijesti o Appleovim patentima u vezi sa sklopivim telefonima, ali analitičari smatraju da kompanija planira lansirati svoj prvi sklopivi uređaj negdje do 2025. godine. Tako da razvoj panela za savitljivi iPhone ne znači da će on biti uskoro predstavljen, nego je samo potvrda da se nešto događa.

Kao što svi već znamo, Apple je kompanija koja ne prodaje na pola dovršene uređaje, a pogotovo kad je u pitanju nešto tako radikalno novo kao što je savitljivi uređaj. Posla je puno od stvaranja novih opcija pa sve do tehnološkog i proizvodnog procesa.

Ulazak Applea u savitljivo tržište će svakako potaknuti konkurenciju na daljnji razvoj svoje savitljive ponude, a takva konkurencija je recept za inovacije, prenosi Gizmochina.