Četvrtak, 18.04.2024.

iPhone i iPad korisnicima se preporučuje da odmah ažuriraju svoje uređaje!

Subota, 12.02.2022. | Najnovije | Tehnologija

Ukoliko koristite iPhone ili iPad, preporučuje se da svoj uređaj što prije ažurirate na najnoviju verziju iOS ili iPadOS platforme.

Apple je nedavno objavio iOS 15.3.1 verziju, koja pored toga što stiže sa brojnim ispravkama bugova, ispravlja i ozbiljan sigurnosni problem.

Za one koji ne znaju o kojem sigurnosnom problemu se radi, izgleda da je u pitanju ranjivost u WebKit-u koja hakerima može da omogući da kreiraju web stranicu koja pokreće izvršni kod kojeg korisnici nisu svjesni.

Prema navodima kompanije Apple, “Obrada maliciozno kreiranog web sadržaja može dovesti do izvršenja koda. Apple je svjestan izveštaja o tome da bi ovaj problem mogao biti aktivno eksploatisan”.

Kako komentar kompanije Apple sugeriše, moguće je da su već postojali neki napadi koji su ikoristili ovu ranjivost, tako da se korisnicima preporučuje da što prije ažuriraju svoje uređaje.

Ažuriranje bi već trebalo da bude dostupno korisnicima, ali ukoliko vam iz nekog razloga ne stiže poruka o tome, možete odraditi manuelnu nadogradnju odlaskom u iPhone ili iPad Settings aplikaciju, pristisnuti na General i otići u Software Update, gdje bi trebalo da vas čekaju iOS 15.3.1 ili iPadOS 15.3.1 za preuzimanje.