Ponedjeljak, 08.08.2022.

Samsung Galaxy A73 5G ima najbolju nadogradnju dosad!

Subota, 06.08.2022. | Najnovije | Tehnologija | novinarka

U trećem mjesecu ove godine, južnokorejski tehnološki gigant Samsung predstavio je svoje glavne mid-rangere za tekuću godinu – Samsung Galaxy A53 5G i Samsung Galaxy A73 5G. Ovaj potonji sada je počeo primati vjerovatno najbolju nadogradnju otkako je predstavljen.

Samsung je Galaxy A73 5G na proljeće isporučio sa Androidom 12 i One UI 4.1. Samsung je najavio da će ovaj telefon u budućnosti dobiti čak četiri velike Android nadogradnje i pet godina sigurnosnih nadogradnji, što je zavidan broj za jednog mid-rangera. To znači da će Samsung Galaxy A73 5G u budućnosti biti nadograđen i na Android 16. Isti tretman imat će i Samsung Galaxy A53 5G.

Južnokorejska kompanija je u proteklih par dana objavila sigurnosne nadogradnje za neke svoje premium uređaje, a sada je došao na red i Samsung Galaxy A73 5G. No, pored sigurnosne nadogradnje, telefon dobija još neka poboljšanja.

Najnovije ažuriranje za Samsung Galaxy A73 5G dolazi s brojem firmvera A736BXXU2AVG3, a dostupno je trenutno u nekim azijskim zemljama, uključujući Maleziju, Tajland i Filipine.

Osim naprijed pomenute sigurnosne nadogradnje za osmi mjesec tekuće godine, novo ažuriranje za Samsung Galaxy A73 5G poboljšava i stabilnost kamere, kao i funkciju bežičnog povezivanja. Također, ažuriranje uključuje i poboljšanu pouzdanost i stabilnost uređaja, saopćeno je iz kompanije.

Iako nije prijavljeno da je nadogradnja dostupna van Azije, ako ste korisnik Samsung Galaxy A73 5G telefona, odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera, možete provjeriti je li nadogradnja kojim slučajem dostupna i na Vašem Samsung Galaxy A73 5G telefonu.