Petak, 19.04.2024.

Uskoro stiže i Xiaomi Band 7 Pro!

Nedjelja, 03.07.2022. | Tehnologija

Xiaomi je nedavno predstavio sedmu generaciju svoje popularne narukvice – Xiaomi Band 7, koji se u Kini prodaje odlično. Nedugo nakon predstavljanja, pojavile su se informacije da bi kineska kompanija po prvi put mogla predstaviti i Pro verziju ove narukvice. Sada dobijamo i službenu potvrdu. Xiaomi je objavio kada će predstaviti Xiaomi Band 7 Pro.

Xiaomi je ove sedmice najavio da će 04.07.2022. godine u Kini predstaviti Xiaomi 12S seriju, koja bi, po svemu sudeći, mogla biti ekskluzivna za kinesko tržište. Kineska kompanija danas je potvrdila da neće samo Xiaomi 12S serija biti predstavljena na taj dan, već i Xiaomi Band 7 Pro.

Nažalost, Xiaomi nije podijelio nikakve detalje o satu, osim videozapisa koji nam otkriva da će sat ima pravougaoni ekran.

Međutim, glasine ukazuju na to da će Xiaomi Band 7 Pro donijeti veću bateriju u odnosu na obični Xiaomi Band 6 i to za 70 mAh, što bi moglo značajno povećati vrijeme korištenja narukvice. Pored toga, navodno će Xiaomi Band 7 Pro donijeti i dugo iščekivanu funkciju na Xiaomi Bandu, a to je GPS podrška. GPS je itekako važna funkcija i čini da će je Xiaomi napokon donijeti i na svoju popularnu pametnu narukvicu.

Što se tiče cijena, nagađa se da bi Xiaomi Band 7 Pro u Kini mogao koštati oko 500 CNY, što je oko 70 EUR. Podsjećamo, cijena Xiaomi Banda 7 u Kini je 249 CNY, što je oko 35 dolara, dok NFC verzija košta 299 CNY, što je oko 45 dolara.

Xiaomi se nedavno pohvalio da je zabilježio odlične rezultate prodaje Xiaomi Banda 7. Naime, iz kineske kompanije su naveli da su prodali preko milion primjeraka Xiaomi Banda 7 za nešto manje od mjesec dana, što je svakako rezultat vrijedan pohvale, prenosi GizmoChina.