Utorak, 14.05.2024.

Trendovi u e-mail marketingu

Nedjelja, 31.01.2021. | Tehnologija

Elektronska pošta možda ne uživa popularnost kao društvene mreže, ali još uvijek je daleko najvažniji i najuspješniji alat u poslovnoj komunikaciji, odnosno, marketingu. Dapače, u 2023. bit će četiri milijarde korisnika e-mail servisa, koji će slati i primati na stotine milijardi poruka dnevno.

Ali, ako želite koristiti e-mail za ostvarenje ciljeva, morate biti ukorak s vremenom, pratiti trendove i biti uporni. Kako bismo vam pomogli na tom putu, donosimo šest e-mail trendova u marketingu na koje trebate obratiti pozornost.

1. Umjetna inteligencija

Trenutno je sve vezano uz nju i čak 85 posto ljudi u marketingu se koristi njome pri slanju e-mail poruka. Naime, ona pomaže u personalizaciji poruka, predviđanju onoga što će druga strana učiniti, savjetuje što napisati, kako odgovoriti, a najbolje od svega je što preporuča u kojem trenutku je najbolje poslati poruku.

2. Interaktivni sadržaj

Morate nuditi nešto zanimljivo u porukama, bilo neku pitalicu, igru, fotogaleriju… Uključite primatelje, potaknite da se angažiraju oko vaših poruka, pa čak i odgovore na njih.

3. Chatbotovi

Naravno da nitko ne stigne sve, ali uz pomoć umjetne inteligencije i chatbotova, to se može. Uz njih je instantno odgovaranje i slanje poruka izvedivo, što ih čini poželjnima. Posebno jer se razvijaju iz dana u dan.

4. Okretanje prema mobilnom okruženju

Čak 62 posto e-mail poruka otvori se na mobilnim uređajima, što dovoljno govori. Zato, prilagodite poruke njima, neka ne budu veće od 102KB i neka imaju samo layout, s jednom kolumnom.

5. Glasovne poruke

Kad je već moguće u današnje vrijeme koristiti ih kao nikad prije, nije loše pridodati ih e-mail porukama. Ali, to činite uz digitalne asistente kao Alexa ili Google Assistant te pomno odaberite glas kojim ćete se obratiti primateljima.

6. Privatnost

Za kraj, brinite o tome, ne tražite primatelje da vam šalju osjetljive podatke jer osim što to neće učiniti, izgubit ćete povjerenje.