Srijeda, 15.05.2024.

Porsche objavio novi video električnog Taycana Cross Turismo

Nedjelja, 21.02.2021. | Tehnologija

U njemačkoj automobilskoj kompaniji još uvijek nisu otkrili kada će njihov drugi elektropokretan model biti u prodajnim salonima.

Tri godine nakon premijernog predstavljanja konceptnog modela Mission E Cross Turismo u Porscheu su pri kraju posla oko praktičnije crossover verzije elektropokretanog Taycana koja se krije iza naziva Cross Turismo, a čije bi produkcijsko izdanje trebalo biti predstavljeno u narednih nekoliko sedmica.

Podgrijavanje atmosfere nastavljeno je s posljednjim zvaničnim videomaterijalom u kojem se može vidjeti predprodukcijski testni model bez kamuflažnih folija iza čijeg upravljača je Stefan Weckbach, prvi čovjek zadužen za Porscheov električni program Taycan.

Taycan Cross Turismo u Stuttgartu opisuju kao praktičan elektropokretan model na ovjesu koji će mu osigurati da se odlično snalazi i na grubljim podlogama, čemu doprinosi i povećano rastojanje između podnice i tla. S produženom linijom krova stiže i nešto veći prtljažnik u odnosu na ranije predstavljen standarni Taycan.

Weckbach je u videomaterijalu spomenuo i da će putnici na zadnjim sjedištima imati više raspoloživog mjesta, što bi moglo značiti da Taycan Cross Turismo ima veće međuosovinsko rastojanje u odnosu na trovolumensku verziju. Sve će biti otkriveno kada Porscheov električni crossover bude pod svjetlima reflektora.

(Klix)