Petak, 26.04.2024.

Uskoro moguć isti broj na više uređaja

Ponedjeljak, 27.07.2020. | Tehnologija

Vjerujemo da će mnoge zanimati vijest koja se tiče najpopularnijeg chat servisa na svijetu. WhatsApp testira opciju korištenja jednog te istog WhatsApp profila na četiri različita uređaja.

WhatsApp stalno testira neke nove mogućnosti. WABetaInfo sad najavljuje testiranje novosti koju mnogi među vama čekaju već jako dugo, a neki upravo zbog toga i dalje koriste Google Hangouts od kojeg je i Google digao ruke.

To je mogućnost korištenja istog WhatsApp profila na više uređaja istovremeno. Naime, dosad je WhatsApp bio vezan isključivo za broj telefona pa ste za svaki broj morali imati zaseban WhatsApp račun.

Beta verzija WhatsAppa otkriva i zaseban UI koji će omogućiti dodavanje novih uređaja (do četiri), a za verifikaciju će koristiti SMS ili WhatsApp chat poruku.

Opcija još nije u funkciji, ali očekuje se da bi uskoro mogla biti.

Oni iskusniji korisnici u međuvremenu su svoj WhatsApp profil naučili koristiti na drugim uređajima putem opcije WhatsApp Web. Ona putem web sučelja omogućuje korištenje istog profila na praktički bilo kojem uređaju s web preglednikom i internetom. To pak može biti vrlo zgodno ako na poslu puno vremena provodite pred računarom.