Četvrtak, 25.04.2024.

Testirali smo: Galaxy S10 Lite nudi premium funkcije, izdržljivu bateriju i odlične kamere

Subota, 04.07.2020. | Tehnologija

Samsungov smatrphone Galaxy S10 Lite, kojeg smo imali priliku sprobati zahvaljujući agenciji Pristop, mogao bi biti po mjeri većine ljubitelja branda Samsung. Omogućava korištenje ključnih, premium funkcija i pogodnosti poput najnovijih kamera, proširenog displeja i dugotrajne baterije.

Ekran

Ekran se proteže preko cijelog prednjeg dijela, a okvir telefona je izuzetno tanak i ravan, što će se dopasti onima koji vole jasne linije. Treba napomenuti da je riječ je o dobro poznatom Samsungovom ekranu Super AMOLED-u, dijagonale 6,7 inča u FHD+ rezoluciji.

Podržan je i Always ON prikaz obavijesti.

Dizajn

Na donjem linije je zvulnik, uz mikrofon i USB C. S lijeve strane je utor za dvije nano SIM kartice ili nano SIM + microSD kombinaciju. Tipke Power i za kontrolu glasnoće su na desnoj strani.

Kamera

Kamere Galaxy Lite uređaja nude niz funkcija i mogućnosti, zasnovanih na vodećoj Samsung tehnologiji.

Svaka avantura će uz Galaxy S10 Lite koji sadrži glavnu, Ultra Wide i Macro kameru, uz novu Super Steady optičku stabilizaciju slike biti na najvišem mogućem nivou. Kada se upari sa Super Steady modom, ovaj sistem pruža veću stabilnost za dinamične fotografije i videosnimke, omogućujući korisnicima da bez kompromisa dijele svoje doživljaje.

Leća Ultra Wide kamere podrazumijeva ugao od 123 stepena, baš kao i ljudsko oko, dok prednja i zadnja kamera visoke rezolucije omogućavaju  snimanje svakog detalja, uz kristalno jasan fokus.

Galaxy S10 Lite sprijeda ima 32MP f/2.2 selfie kameru. Njome snima Live Focus portrete i Live Focus video te standardni video u 4K.

Na leđima Galaxy S10 Lite donosi tri oka. Glavno je 48MP s f/2.0 blendom i tzv. Super Steady OIS-om. Uz nju ima i 12MP širokougaonu te 5MP makro kameru.