Utorak, 23.04.2024.

Ostaje li Fenerbahče u turskoj Superligi: Vlasnik pitao Džeku za mišljenje

Ponedjeljak, 01.04.2024. | Najnovije | Sport

Predsjednik Fenerbahčea Ali Koč (Koc), uoči historijske sjednice kluba, okupio je igrače na sastanku jer je želio čuti njihovo mišljenje o problemima. 

Podsjećamo, Fenerbahče je zaprijetio istupanjem iz turske Superlige, a procurjele su informacije u turskim medijima da bi možda mogli i nastupiti u nekom drugom nacionalnom prvenstvu. 

Situaciju je eskalirao incident na susretu protiv Trabzonspora, kada su fudbalere “žuto-plavih” napali navijači Trabzona. 

Za utorak je zakazana vanredna sjednica Skupštine kluba, poslije koje će biti poznato kakve će poteze napraviti čelnici Fenera. 

Čitava ekipa je bila na sastanku u prostorijama kluba, a glavna tema su bila upravo minula dešavanja u Trabzonu. Ni igračima još nije jasno kakvu odluku će donijeti klub, ali je jasno da njima nije u interesu napuštanje turskog prvenstva. 

Sastanak je trajao duže od sata, a prisutnima su se najprije obratili Ali Koč i trener Ismail Kartal. 

Zatim je govorio kapiten Edin Džeko, a riječ su dobili i Dušan Tadić, Mert Hakan Jandaš (Yandas) i Irfan Džan Kahveči (Can Kahveci). 

Džeko i Tadić su bili istog mišljenja, poručivši da su svjesni nepravde, ali su istakli da su ih dešavanja u Trabzonu dodatno ojačala i ujedinila, te da su spremni da se do kraja bore za sve preostale trofeje.

Koč je nakon svega dodao da je ponosan na igrače i na njihovu reakciju svega što se dešavalo u Trabzonu, kao i da je oduševljen njihovim stavom. Poručio je da će nakon sjednice u utorak biti poznato kako će klub postupiti, ali mnogi smatraju da od istupanja iz lige nema ništa.