Petak, 29.03.2024.

Evo šta je Edin Džeko kupio majci Belmi od prvog zarađenog novca

Petak, 17.03.2023. | Najnovije | Sport | Vijesti

Kapiten reprezentacije, jedan od najboljih fudbalera koje je Bosna i Hercegovina ikada imala, suprug, otac četvero djece, prijatelj, kum… Da, Edin Džeko je sve i više od toga, zbog čega danas s njim slavimo njegov 37. rođendan.

O njemu i svemu onom što je napravio kroz karijeru suvišno je i trošiti riječi. Fudbaler je kojem se klanja svijet, kako zbog klase, tako i zbog skromnosti.Da je ostao isti onaj Edin Džeko kao i u teškom djetinstvu koje je proveo u opkoljenom Sarajevu, igrajući fudbal iza zgrada, pričaju danas i njegovi prijatelji iz tog vremena.

Druži se i danas s njima, razmjenjuje poruke… Iako je već napunio 37. ostao je i dalje jedan dječačić koji najviše od svega voli ljudima pomagati i tad je najsretniji.A o Edinu najbolje će reći oni koji ga najbolje i poznaju.

Prije svega to je njegova majka Belma koja je pristala da govori o svom sinu. Malo mi je teško kao majci govoriti, biti objektivna, ali Edin danas i prije 20-30 godina su stvarno iste osobe i na to sam najviše ponosna. Pored svega toga u fudbalu što je napravio, stvorio je porodicu, dobar je i brižan roditelj, sin, brat… Najviše mi je drago što je izrastao u čovjeka vrijednog ovolike pažnje – priča skromna majka našeg napadača.

Belma i danas pamti šta joj je Edin kupio nakon prve, veće, plate koju je zaradio u inostranstvu.Haha, sjećam se, kako da ne. Odveo me je da mi kupi jedan lijep komad nakita koji, vjerujte, nosim i danas. Čuvam taj rođendanski poklon. Ma, da mi je kupio i obični cvijet, to bi bilo za mene nešto najveće na svijetu. Preparirala bih ga .

glamblam/press