Utorak, 07.05.2024.

Nije Turčin, ali je čovjek: Ni teška povreda, a ni štake nisu mogle spriječiti Musleru da pomogne

Subota, 11.02.2023. | Magazin | Najnovije | Sport | Vijesti

Razorni zemljotresi su prije nekoliko dana pogodili jugoistočnu Tursku i sjeverni dio Sirije, a veliki broj ljudi je stradao. Brojke preminulih nažalost još uvijek rastu.

Tužna sudbina zadesila je Atsua, koji je zatrpan u ruševinama i zaista je šansa da bude pronađen živ, jako, jako mala.

Osim njega tužna sudbina zadesila je i sportske kolektive koji su istupili iz takmičenja, a negdje su poginuli cijeli timovi.

Brojni poznati pozivaju na pomoć, a neki se uključuju i sami kako bi pomogli turskom narodu. Svi ističu da moraju biti ujedinjeni.

Nogometaši Galatasaraya pomažu nastradalima u razornom potresu, a jučer je u jednom takvom pomaganju snimljen Dries Mertens.

Ponovo je jedan nogometaš snimljen kako pomaže, ali ovaj put je to Fernando Muslera, golman i kapiten Galatasaraya.

Iako se trenutno oporavlja od teške povrede, te hoda uz pomoć štaka, on je odlučio da dođe i da pomogne u pakiranju paketa pomoći.

Zaista je ovo veliki gest Muslere posebno kada se zna da je teško povrijeđen, a jasno je da će ga u Turskoj sada mnogo više cijeniti i poštovati.

Tokom velike tragedije stradao je i određeni broj sportista. Za mnogima se još i traga.

Kada je riječ o nogometašima koji su izgubili život ili su zarobljeni pod ruševinama, najviše je aktuelna priča o Atsuu.

Iako se govorilo kako je pronađen, te kako je živ, sve to je demantovano i rečeno je da još uvijek nije pronađen.

Nažalost, šansa da bude pronađen živ je jako mala, ali sigurno da treba vjerovati sve dok za to postoji i najmanji razlog.

sportsport/press