Utorak, 14.05.2024.

Bivšem golmanu Manchester Uniteda (58) preostalo samo šest mjeseci života

Utorak, 31.05.2022. | Najnovije | Sport

Bivši golman Glasgow Rangersa i Manchester Uniteda Andy Goram (58) otkrio je da mu je dijagnosticiran rak jednjaka u terminalnoj fazi, te da su mu ljekari poručili da mu je preostalo samo šest mjeseci života.

Bivši škotski reprezentativac se počeo osjećati loše prije sedam sedmica i naglo je smršao. U početku je mislio da ima “teške probavne smetnje”, te je kontaktirao svog ljekara nakon što je bol postao nepodnošljiv, a zatim je upućen u bolnicu na dodatne testove.

“Borit ću se kao da se nikad prije nisam borio”, kazao je Goram nakon što su mu liječnici saopćili lošu vijest, a bolest se proširila na jetru, desno plućno krilo, tri kralješka i rebra.

S obzirom da u njegovom stanju operacija nije mogućnost, preostaje mu oko šest mjeseci života nakon što je odbacio opciju hemoterapije.

Goram je karijeru započeo u Oldham Athleticu u Engleskoj i osvojio je šest naslova škotske lige u sedam godina nakon što se pridružio Rangersima iz Hiberniana 1991. godine.

Kao posuđen igrač bio je dio tima Manchester Uniteda koji je osvojio Premier ligu u sezoni 2000/2001., a tada je skupio dva nastupa.