Četvrtak, 16.05.2024.

Tyson snimljen kako hoda uz pomoć štapa nakon što je najavio da mu se bliži smrt

Petak, 29.07.2022. | Najnovije | Sport

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, Mike Tyson, snimljen je kako uz pomoć štapa hoda ispred hotela u New Yorku, što je izazvalo zabrinutost među njegovim fanovima s obzirom na to da je prije nekoliko dana spomenuo da mu se bliži kraj.

Tysona su kamere TMZ-a snimile dok je hodao od automobila do ulaza u hotel, a kada su izvore bliske slavnom bokseru pitali o štapu koji koristi, uvjeravali su da se samo bori s problemima istrošenosti u 56. godini.

“Ništa ozbiljno. Samo profesionalna istrošenost za sportistu poput Mikea”, kazali su.

Ono što je uznemirilo Tysonove fanove je to što su fotografije stigle samo nekoliko dana nakon njegovih izjava u podcastu Hotboxin gdje je tvrdio da je blizu kraja i da će umrijeti veoma brzo.

“Svi ćemo jednog dana umrijeti i to je svima jasno… U posljednje vrijeme često pogledam sebe u ogledalo i vidim neke fleke na licu, a kojih ranije nije bilo. Kažem sebi da sam blizu kraja i da ću umrijeti veoma brzo”, rekao je Tyson.

Inače, bokser koji je rođen u Brooklynu u karijeri je imao 58 borbi. Od toga je zabilježio 50 pobjeda (44 nokautom), dok je doživio šest poraza. Dva meča su proglašena nevažećim.