Srijeda, 24.04.2024.

Messijeva magija u New Jerseyju (VIDEO)

Srijeda, 28.09.2022. | Sport

Lionel Messi je igrao samo 35 minuta, ali je obilježio prijateljsku utakmicu u kojoj je Argentina savladala Jamajku 3:0 u Sjedinenim Američkim Državama. Jedan od najboljih igrača sveta svih vremena postigao je dva gola, a redari su morali čak tri puta da intervenišu ne bi li zaustavili navijače da dođu do argentinskog asa.

Argentina je prvo poluvrijeme riješila u svoju korist 1:0. Gol su postigli već u 13 minutu kada je Alvarez odlično reagovao na dodavanje Lautara Martineza. Do kraja ovog deijla igre, najveću šansu je propustio Martinez, čiji je šut samo dva minuta posle gola otišao tik pored stative.

Prava euforija na tribinama Red Bull Arene u Harisonu u državi New Jersey nastala je u 56. minutu kada je selector Lionel Scaloni odlučio da uvede u igru svog imenjaka Messija.

As Paris Saint Germaina je dočekan ovacijama, a praktično sve vrijeme je skandirano njegovo ime. Messi je svoj status opravdao u 82. i 89. minutu. Prvo je sjajno natračao na jednu loptu i sa ivice šesnaestarca duplirao prednost Gaučosa.

https://youtu.be/7skz8vAljaM

Tačku na meč stavio je minut prije kraja kada je iz slobodnog udarca poslije faula nad njim poslao loptu po zemlju za 3:0. Bio je to njegov 90. gol za nacionalni tim za koji je debitovao 2005., a ovo je bila i njegova jubilarna 100 pobjeda u dresu Argentine.

Izabranici Scalonija su također nastavili impresivan niz mečeva bez poraza od sredine 2019. godine. Ostvarili su u 35 mečeva, 24 pobjede i 11 neriješnih rezultata.

U još jednom prijateljskom meču na tlu Sjedinjenih Američkih Država, Kolumbija je u Santa Klari posle velikog preokreta pobijedila Meksiko 3:2. Meksikanci su posle prvog poluvremena vodili 2:0 golovima Vege i Arteage.

Selektor Kolumbije je na poluvremenu napravio tri izmjene, a upravo su mu rezervisti donijeli pobjedu. Sinistera je u roku od tri minuta sa dva gola na asistencije Cuardada poravnao na 2:2, a trijumf Kolumbiji donio je Barios u 68. minutu.

Peru je ubjedljivo 4:1 savladao Salvador u Vašingtonu. Zavaleta je autogolom doveo Peru u vodstvo, ali je u 34. minutu poravnao Larin. Ipak samo šest minuta kasnije , Lapadula iz kaznenog udarca ponovo daje prednost Peruu. U nastavku su konačan trijumf Peruu osigurali Reyna i Cueva iz još jednog penala.

N1/PRESS