Subota, 18.05.2024.

Srbi šokirani dresom za SP u Kataru, ideja je bila i šahovnica: Ovo je jezivo, sramota saveza

Četvrtak, 28.07.2022. | Najnovije | Sport

Dres nogometne reprezentacije Srbije za Svjetsko prvenstvo u Kataru još uvijek nije zvanično predstavljen, ali u javnosti su se pojavile fotografije koje su šokirale navijače.

Poznati proizvođač sportske opreme Puma objavio je na svojoj zvaničnoj stranici dres Srbije za Katar. Kako je Puma zvanični dobavljač opreme, jasno je da je to upravo onaj dres kojeg će naši susjedi nositi na Mundijalu, ali su komentari navijača najbolje pokazali koliko su sretni zbog novog dizajna.

Potpuno različito od prethodnih dresova, ovoga puta na rukavima je žuti detalj, jednako kao što nosi reprezentacija Crne Gore. To je prva stvar koja se nije svidjela navijačima Srbije. Zatim, grb podsjeća na onaj kojeg nosi selekcija Poljske pa je i to zasmetalo fanovima susjedne zemlje.

“Ovo je jezivo, svi u savezu se trebaju sramiti jer su dopustili da ovo bude naš dres. Izgledamo kao Crna Gora s poljskim grbom. Užas”, jedan je od komentara na Twitteru.

Izvor iz Nogometnog saveza Srbije za Kurir je poručio da je jedan od prijedloga novog dresa ove reprezentacije bio sa šahovnicom na rukama. To je bila dizajnerska ideja za trening-opremu koja je stigla na adresu saveza.

U Nogometnom savezu Srbije sarađuju s Pumom od 2018. godine. Od tog trenutka pa do danas imali su brojne pritužbe. Dresovi su kasnili, dizajn je bio loš, a naročito ih je potresla šahovnica na rukavu.

“Prijedlog za opremu Srbije bio je sa šahovnicom na rukama. Da, ne šalim se, to je bila dizajnerska ideja za trenirke Srbije koja je poslana u savez. Možete samo zamisliti što bi se dogodilo da su nogometaši izašli u tako nečemu na trening ili utakmicu. Prethodnih godina zaprimili smo i dosta žalbi da je kvaliteta izuzetno loše, a za pojedine trenirke rečeno je da su više pidžame za spavanje nego oprema za trening”, navodi izvor iz NS Srbije za Kurir.

Nakon brojnih kritika na društvenim mrežama Puma je s američkog tržišta povukla prodaju dresova Srbije. Ipak, čini se da će to ostati dres za Mundijal u Kataru koji se igra u novembru i decembru ove godine.