Subota, 18.05.2024.

Pogledajte kako izgleda bivši Ronaldov dvojnik: Teško ga je prepoznati i igra amaterski

Četvrtak, 28.07.2022. | Najnovije | Sport

Ben Greenhalgh je ime koje danas ne znači ništa nogometnim fanovima, ali je 2009. godine bio slavan zbog toga što je proglašen dvojnikom Cristiana Ronalda. Bio je veliki talent, ali to nikad nije iskoristio.

Greenhalgh (30) danas igra amaterski nogomet. Teško je to povezati s onim što je 2009. godine pokazivao. Kao jedan od najvećih svjetskih talenata potpisao je ugovor s Interom i sarađivao je s Joseom Mourinhom.

No, u Interu nikada nije dobio pravu šansu. Bio je na posudbi u Comu, a onda se vratio u Englesku i nazadovao dan za danom. Igrao je za Welling, Ebbsfleet, Maidstone, Concord Rangers, a onda i za škotske timove Inverness i Stenhousemuir.

Danas je član sedmoligaša Kenta. Tu nije samo nogometaš, već igrač-trener. Kent se takmiči u Isthmian ligi, sedmom rangu nogometne piramide u Engleskoj. Niko nije mogao prognozirati takav rasplet.

Osim izgledom, Greenhalgh je igrom podsjećao na Cristiana Ronalda. Bio je krilni ofanzivac sa sjajnom tehnikom, prepun poteza koji su plijenili pažnju fanova. Ipak, sve je ostalo na talentu.

“Pravio sam reklame sa 16 godina, a onda sam odrastao i postao poput Ronalda. Kretao sam se kao on, igrao sam krilo i imao vještine kao on. Bazirao sam se na to da budem kao on pa sam i ličio na njega”, govorio je svojevremeno Greenhalgh.

Tokom godina koje su uslijedile Greenhalgh se promijenio. Osim što nije više podsjećao igrom na Ronalda, totalno se promijenio fizički tako da ga je danas teško prepoznati. Definitivno se ne može reći da liči na Ronalda.