Subota, 20.04.2024.

Derbi grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru završio neriješeno Španija-Njemačka 1:1

Nedjelja, 27.11.2022. | Globus | Najnovije | Sport

Večeras je odigran apsolutni derbi grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, a sastali su se Španija i Njemačka (1:1). Susret ste mogli pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

FT – Kraj utakmice!

90+5′ – Velika šansa za Njemačku. Sane je prošao i golmana Simona, ali mu je pobjegla lopta i nije je uspio uputiti u gol.

90′ – Šest minuta nadoknade. Čini se da Nijemci više žele do drugog gola.

87′ – U slučaju da zadrže bod, Nijemci će imati šanse da se plasiraju u nokaut-fazu, ali im je i dalje potrebna pobjeda nad Kostarikom.

83′ – GOOOOOOL! Niclas Fullkrug poravnava na 1:1.Napadač Werdera pogodio je nekoliko minuta nakon što je ušao u igru. Zakucao je loptu iza leđa nemoćnog Simona.

81′ – Udarac Kimmicha iz slobodnog udarca je izblokiran.

80′ – Slobodan udarac za Njemačku gotovo na liniji šesnaesterca. Posljednji “trzaji” Njemačke da izbjegne i drugi poraz.

78′ – Sjajan prodor Sanea, ali je pretjerao i nije uputio šut. Mogla je to biti velika šansa za Njemačke.

71′ – Njemačka pokušava doći do boda koji bi povećao šanse za plasman dalje.

65′ – Njemačka je u ozbiljnom problemu! U ovim trenucima, na tabeli uživo, Nijemci nemaju niti jedan bod i zakucani su za posljednje mjesto u grupi.

62′ – GOOOOOOOOL! Majstorija Alvara Morate za vodstvo Španije. Iskusni napadač dočekao je loptu s lijeve strane, a onda je velemajstorski “bocnuo” vanjskim dijelom kopačke i tako prebacio Neuera na golu.


56′ – Najbolja šansa za Njemačku danas! Kimmich je s tačke penala šutirao iz prve, ali je Simon bio spreman i odbranio je loptu. Bit će korner za Nijemce.

53′ – Nema većih uzbuđenja na startu drugog dijela.

47′ – Prvi opasan napad Španije, Asensio je ubacio, ali Neuer dobro prati i hvata loptu.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme.

HT – Kraj prvog dijela!

45′ – Dvije minute nadoknade prvog dijela.

43′ – Njemačka bolja u finišu prvog poluvremena. Da vidimo da li to može i krunisati vodstvom…

40′ – VAR je poništio gol Rudigera i prekinuo veliko slavlje Nijemaca. Stoper Reala je pogodio glavom nakon slobodnog udarca, ali iz evidentne ofsajd pozicije.

37′ – Prvi žuti karton na utakmici dobio je Kehrer zbog žestokog starta nad Torresom.

34′ – Nevjerovatan promašaj Torresa. Dobio je loptu s lijeve strane od Olma, ali je šutirao preko gola iako je golman ležao na terenu i nije pokrivao prostor gola. Dosuđen je diskutabilan ofsajd, no svejedno je to bio neočekivan promašaj.

33′ – Čini se da je Njemačka nešto bolja u ovim trenucima i opasnija, iako Španci pokušavaju “sakriti” loptu u svakom napadu pas igrom.

30′ – Rudiger katastrofalno šutira s distance. Upitno je da li je lopta završila na stadionu ili je izašla i s tribina.

26′ – Sada je izblokiran udarac Ferrana Torresa iz vrlo opasne pozicije. Dugo se namještao na šut i pogriješio.

25′ – Prva šansa za Njemačku. Gnabry se odlično oslobodio čuvara i šutirao u dalji ugao, ali je bio prilično neprecizan.

22′ – Još jedan opasan šut Španaca s distance. Jordi Alba je s dvadesetak metara “tukao” pored gola.

17′ – Lopta znatno više u nogama Španaca, što se moglo i očekivati. Nijemci, s druge strane, prijete iz kontri i to rade odlično.

12′ – Na drugoj strani u odličnoj šansi Gnabry, odbranio je Simon. Naknadno je dosuđen ofsajd, ali zaista možemo biti zadovoljni ritmom igre.

9′ – Otvaranje utakmice žestoko. Ovakvo nešto smo i očekivali u duelu Španije i Njemačke.

7′ – Fenomenalna šansa za Španiju! Dani Olmo je iz sve snage zatresao prečku. Ipak, gol je spasio i Manuel Neuer koji je odbranio loptu i odbio je u okvir gola.

4′ – Krenulo je otvoreno, po jedan opasan napad na obje strane. Asensio nije uspio primiti povratnu loptu i to je mogla biti izvrsna šansa za Španiju.

1′ – Počeo je veliki derbi!

klix/press