Subota, 18.05.2024.

Unitedu stigao nevjerovatan odgovor za talenta bh. porijekla: Dajte 300 miliona i Brunu

Srijeda, 27.07.2022. | Najnovije | Sport

Slavni Manchester United uključio se u bitku za supertalentovanog Benjamina Šešku, ofanzivca RB Salzburga, ali je iz austrijskog kluba stigao odgovor koji najbolje pokazuje koliko cijene slovenačkog reprezentativca.

Benjamin Šeško (19) jedan je od najvećih svjetskih nogometnih talenata. Nogometaš, čiji su roditelji iz Doboja, nastupa za reprezentaciju Slovenije, a sjajnim igrama u RB Leipzigu privukao je interes najvećih svjetskih klubova.

Tako je nedavno tehnički direktor Milana Paolo Maldini obavio razgovore s njegovim menadžerima, no ništa konkretno se nije dogodilo nakon njih. Sada se u utrku uključio Manchester United, ali su iz kluba dobili sjajan odgovor.

“Želimo 300 miliona i Brunu”, naveli su na zvaničnoj stranici RB Salzburga citirajući tekst uglednog novinara Fabrizija Romana koji je otkrio kakva je situacija na relaciji Šeško-United.

Romano prenosi da je United upoznat u situaciju s mladim napadačem te da je pod “lupom”. Ipak, pregovori nisu u ozbiljnoj fazi.

Šeško je prošle sezone upisao 10 pogodaka uz sedam asistencija. Prema podacima Transfermarkta njegova cijena je 10 miliona eura, ali je jasno da će sretni kupac morati da izdvoji znatno veći novac.