Subota, 27.04.2024.

Ukrajinski bokserski prvak poginuo u ratu s Rusijom, potresena supruga u šoku

Srijeda, 25.05.2022. | Najnovije | Sport

Dvostruki ukrajinski bokserski prvak Oleg Prudkij ubijen je dok je branio svoju zemlju od ruskih trupa, objavila je Ukrajinska bokserska federacija.

Imao je samo 30 godina.

“Sa žaljenjem vas obavještavamao da je majstor sporta međunarodne bokserske klase, šampion Oleg Prudkij, poginuo u borbama s ruskim okupatorima”, navodi se u saopćenju Ukrajinskog bokserskog saveza na njihovoj Instagram stranici.

“Bokserski savez Ukrajine izražava saučešće bokserovoj porodici. Vječna ti uspomena Olež”, dodali su.

Prudkij je radio sa specijalnim snagama čerkaške policije i bio je jedan od četvorice policajaca koji su ubijeni tokom napada u nedjelju, navela je danas policija u izjavi za talkSPORT.

“Dana 22. maja, braneći državni suverinitet i teritorijalni integritet Ukrajine, ubijene su naše kolege, policajci Odjeljenja za specijalne operacije Odjela KORD Glavne uprave Nacionalne policije”, saopštila je policija.

“Oni su branili Ukrajinu – poginuli heroji policije Čerkaske oblasti”, dodali su.

Prije nego što se pridružio snagama za odbranu svoje zemlje, Prudkij je boksovao u amaterskim i poluprofesionalnim ligama te se takmičio na nekoliko evropskih prvenstava.

Takmičio se u super-lakoj kategoriji te postao dvostruki amaterski prvak. Bio je i dio ukrajinskog tima Otamans u Svjetskoj bokserskoj seriji koji je stigao do polufinala.

Iza Prudkija je ostala supruga Mariana i dvije kćerke.

“Kako da im kažem da te više nikada neće vidjeti. Ti si moj anđeo! volim te puno”, napisala je na Instagramu potresena supruga nakon njegove smrti.