Srijeda, 24.04.2024.

Ibrahimović održao fantastičan govor, prevrnuo stol i pokrenuo ludilo u svlačionici

Utorak, 24.05.2022. | Najnovije | Sport

Milan je nakon 11 godina osvojio Scudetto, a fantastičan govor u svlačionici održao je Zlatan Ibrahimović nakon posljednje utakmice protiv Sassuola u kojoj su Rossoneri slavili 3:0 i ovjerili titulu.

Milan je godinama unazad bio prosječna ekipa, ali dolaskom Ibrahimovića stvari su se počele mijenjati. Ibra je potpuno promijenio mentalitet tima, uz njega su stasali mladi igrači i na kraju su Rossoneri napravili istinski podvig osvajanjem titule.

“Svi se skupite. Smirite se, momci. Neću se oprostiti od vas. Od prvog dana otkako sam stigao, malo je ko vjerovao u nas, ali kad smo shvatili da se trebamo žrtvovati, boriti, vjerovati i raditi, kad se to dogodilo, postali smo tim. A ekipa može ostvariti ono što smo mi napravili. Sad smo prvaci Italije”, rekao je Ibrahimović, koji je zatim prevrnuo stol u svlačionici i poentirao.

Video pogledajte OVDJE.

“Ponosan sam na sve. Sad mi napravite uslugu i slavite poput prvaka jer AC Milanu ne pripada Milano, njemu pripada Italija”, rekao je Ibra, a u pozadini mu je aplaudirao i veliki Paolo Maldini.

Inače, Ibrahimović je posvetio titulu prvaka Italije bivšem agentu Mini Raioli koji je nedavno preminuo, a kazao je kako će uskoro objaviti da li će završiti karijeru i kakvi su mu naredni planovi u svijetu nogometa.