Ponedjeljak, 29.04.2024.

Arapi koji kupuju Milan imaju plan kojim žele zaraditi 100 milijardi dolara za sedam godina

Nedjelja, 24.04.2022. | Najnovije | Sport

Investicioni fond Investcorp, koji će za nekoliko dana postati novi vlasnik iz Milana, pripremio je plan na osnovu kojeg želi zaraditi nevjerovatnih 100 milijardi dolara za sedam godina.

Svi najugledniji mediji u Italiji potvrdili su da je dogovor između bahreinske kompanije Investcorp i Elliott Groupa postignut, te da bogati Arapi preuzimaju sedmostrukog prvaka Evrope Milan.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, kupoprodaja Milana bit će ozvaničena do 5. maja, a najvjerovatnije i do početka maja. Cijena je milijarda i 100 miliona eura.

Najavljena su velika ulaganja i 300 miliona eura već za ljetni prijelazni rok. Međutim, to nije sve što želi kompanija iz Bahreina učiniti s Milanom.

Prije nego što je dogovor postignut, iz kompanije su saopćili kako su napravili plan kojim predviđaju zaradu od 100 milijardi dolara za sedam godina. Između ostalog, planirali su razviti poslovanje kupovinom trofejnog kluba s velikim potencijalom i izbor je pao na Milan.

Također, jedan od ciljeva Investcorpa je i izgradnja stadiona koji bi bio u potpunosti u vlasništvu Milana te se ne bi dijelio s Interom. Na čelu Investcorpa je Mohammed Al Alardhi, a vrijednost kompanije je trenutno oko 34 milijarde dolara.