Petak, 17.05.2024.

Policija upala u prostorije Juventusa: Uništeni važni dokumenti i ugovor s Ronaldom?

Četvrtak, 24.03.2022. | Najnovije | Sport

Tužilaštvo u Torinu nastavilo je istragu u prostorijama Juventusa, a prema navodima italijanskih medija postoji mogućnost da je slavni klub uništio povjerljive dokumente.

Istražitelji su se bazirali na dogovore koje je Juventus postigao sa svojim igračima kako bi smanjio plate i olakšao sebi poslovanje tokom pandemije koronavirusa.

Međutim, postoji mogućnost da je Juventus sve te radnje prikrio i na kraju uništio dokumente među kojima je i potpisani ugovor s Cristianom Ronaldom.

Tužilaštvo u Torinu vjeruje kako su igrači Juventusa na kraju dobili 60 miliona eura na osnovu privatnih ugovora s klubom, ali da oni nisu prijavljeni nadležnim organima. Navodno, dokumenti su uništeni.

Kako navodi Gazzetta dello Sport, Juventus bi s igračima dogovorio smanjenje plata i dodataka, ali je to ubacio u budžet za narednu godinu. Tako je rasteretio svoj račun za finansijski fair-play.

Finansijska policija danas je izvršila nove pretrese u klubu po nalogu sudije Marca Gianoglija u sklopu istrage o mogućem lažnom finansijskom bilansu kluba. Još uvijek se čeka zvaničan stav Juventusa o ovome pošto se iz kluba nisu oglašavali.

Također, navodi se da bi ključni dokaz mogao biti presretnuti telefonski razgovor sportskog direktora kluba Federica Cherubinija s neimenovanim pravnim savjetnikom. U njemu se spominje lažna transakcija u vezi spornog papira, a mediji u Italiji vjeruju kako je to ugovor Ronalda s Juventusom.