Ponedjeljak, 29.04.2024.

Barcelona svim silama krenula po igrača koji je postigao 170 golova na 172 utakmice

Subota, 23.07.2022. | Najnovije | Sport

Najveći brazilski talent nove generacije Endrick Felipe nalazi se na meti Barcelone, prenio je danas katalonski Sport.

Iako svake godine neki novi Brazilac “iskoči” i bude meta najvećih evropskih klubova, teško se sjetiti kada su se velikani borili za potpis igrača koji je do jučer imao 15 godina.

Endrick Felipe Moreira de Sousa, kojeg mediji u Brazilu zovu samo Endrick, jučer je napunio 16 godina i ima pravo potpisati seniorski ugovor. Odmah je krenula velika bitka za njegov potpis, a u borbu se uključila Barcelona.

Riječ je o najtalentovanijem brazilskom nogometašu koji je u redovima Palmeirasa postigao 170 golova na 172 utakmice, što je donijelo interes brojnih evropskih velikana. Porušio je rekorde u Brazilu i teško je očekivati da će ostati u svojoj domovini zbog primamljivih ponuda iz Evrope.

https://twitter.com/GuQueiroz00/status/1550476373705342976?s=20&t=xElvJXl-k7nIoqMqgqVYGQ

Ovaj 16-godišnjak je privukao interes Manchester Cityja, Manchester Uniteda i Liverpoola, a posebno su Redsi bili zagrijani. No, katalonski Sport navodi da je Barcelona prvi klub koji je spreman platiti klauzulu za njegovo dovođenje.

Iako nikada nije odigrao seniorski nogomet, u njegovom amaterskom ugovoru u Palmeirasu stoji otkupna klauzula od 60 miliona eura koja istječe 2025. godine. U Palmeirasu su znali s kakvim talentom raspolažu pa su se još ranije osigurali.

Kada je sam nogometaš u pitanju, njegove želje su otići u Evropu i teško da će ga Palmeiras zadržati. Također, uzor mu je Cristiano Ronaldo.