Srijeda, 06.07.2022.

Srbijanski teniser upucan u Americi, u akciju pomoći uključio se i Đoković

Četvrtak, 23.06.2022. | Najnovije | Sport | Autor

Srbijanski teniser Luka Stojanović teško je ranjen u pucnjavi koja se desila 13. maja ove godine u Americi, a u akciju pomoći prikupljanja novčanih sredstava uključio se i Novak Đoković.

Stojanović je teško ranjen u trenutku dok je popravljao auto. Kada je stigao do njega, ugledao je čovjeka koji sjedi na prednjem sjedištu. Mladić je odmah zapucao i pogodio je Luku u kuk, objasnila je njegova devojka Michel.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je motiv napada bila pljačka. Metak je pogodio glavnu arteriju, a Stojanović je uspio da uzme peškir i “zatvori” ranu, kako bi pozvao policiju i hitnu pomoć.

Policija je stigla ubrzo, oni su mu i pružili prvu pomoć, da bi on kasnije bio i operisan u bolnici. Poslije nekog vremena je pušten na kućno liječenje, a računi su ostali neplaćeni, te je pokrenuto doniranje kako bi pomogli ovom teniseru, prenijeli su srbijanski mediji.

Srbijanski teniseri organizovali su se kako bi skupili finansijska sredstva za Lukinu operaciju, a akciji se priključio i Novak Đoković, koji je odmah uplatio 5.000 dolara.

“Nažalost, poslije operacija mi je ostao račun od 310 hiljada dolara od čega osiguranje pokriva 80% troškova, a ja moram da pokrijem ostatak. Ne osjećam se prijatno zbog toga, ali to je jedina opcija koju imam. Trenutno je doniranje novca jedina opcija koja mi može pomoći, bilo koja suma bi bila od pomoći”, napisao je Stojanović na društvenim mrežama.