Petak, 17.05.2024.

Rusi u Ukrajini ubili osnivača grupe navijača Manchester Uniteda, oglasili se i iz kluba

Srijeda, 23.03.2022. | Najnovije | Sport

Osnivač grupe navijača Manchester Uniteda iz Ukrajine Oleksandr Kukin ubijen je tokom ruske agresije na susjednu zemlju.

Oleksandr Kukin je bio poznat kao osnivač priznate grupe navijača Kyiv Reds koju je osnovao davne 2002. godine.

Od tog trenutka grupa se razvijala i prikupila veliki broj članova, a u međuvremenu ih je priznao i klub Manchester United kao jednu od zvaničnih grupa koja je išla i na utakmice Crvenih đavola.

Međutim, tokom ruske agresije na Ukrajinu Kukin je ubijen. Prema natpisima ukrajinskih medija, pokušao je pomoći porodici da pobjegne iz Kijeva kada se dogodila tragedija.

S njim su bili supruga Alina i kćerka, koje su također povrijeđene i operisane u bolnici. Njegov automobil je bio pod rafalnom paljbom, nakon čega je i preminuo.

O svemu su se oglasili iz Manchester Uniteda i najavili pomoć porodici Kukina koji je veliki dio života posvetio slavnom engleskom klubu.

“Manchester United je teško pogođen informacijama o smrti Oleksandra Kukina, osnivača Kyiv Reds navijačkog kluba. Pokušavamo pronaći više načina kako bi pomogli Oleksandrovoj porodici i navijačkoj grupi”, saopćeno je iz Uniteda.