Nedjelja, 05.05.2024.

Smiješno i zanimljivo zagrijavanje fudbalera Katara [video]

Utorak, 22.11.2022. | Najnovije | Sport

Ekvadorci su pobijedili Katar sa 2:0, a oba gola postigao je Enner Valencia. Domaćin je polagao velike nade u ovaj susret, ali katarski reprezentativci nisu napravili ništa značajno i teško da mogu da se nadaju čudima i prolazu u grupi u kojoj su još Nizozemska i Senegal, čiji duel je danas završen pobjedom Nizozemaca od 2:0.

Nogometaši Katara i Ekvadora su prvi izašli na veliku scenu, ali mali ko je jučer u direktnim prijenosima uočio neobično “zagrijavanje” domaćih nogometaša.

Video koji je objavljen tek satima kasnije pokazuje čudan način pripreme za meč. Snimak je postao hit, a na njemu se vidi kako jedni igrači skaču sa ispruženim rukama, dok ih saigrači rukama guraju u prsa.

Pretpostavljamo da se iza ovog komičnog videa ipak nalazi neko realno objašnjenje, mada na prvu izgleda kao da ono nema nikakvog smila.

No, dobro, ipak se radi o Kataru, antinogometnoj zemlji, koja je zahvaljujući isključivo svom bogatstvu uspjela da dobije domaćinstvo ovako značajnog turnira kao što je Svjetsko prvenstvo.

sportsport/press