Četvrtak, 07.07.2022.

Željezničar doveo nogometaša koji je bio pozivan u U-21 reprezentacije BiH i Hrvatske

Utorak, 21.06.2022. | Najnovije | Sport | novinarka

Stjepan Vego, novi je nogometaš Željezničara, potvrdio je klub sa Grbavice na svojim zvaničnim kanalima.

Stjepan Vego rođen je 9. jula 1997. godine u njemačkom Hamburgu. Prošao je omladinske selekcije nekoliko klubova u Njemačkoj. U seniorskom nogometu nosio je dresove GOŠK-a, Intera iz Zaprešića, NK Celje, Hrvatskog Dragovoljca, a proteklu polusezonu igrao je za GOŠK.

“Hvala svima što ste me lijepo primili, do sada je sve super, očekujem danas prvi trening. Bio sam pola godine u GOŠK-u, deset utakmica i šest asistencija, mislim da sam se dobro spremio. Zahvalio bih se GOŠK-u na svemu. Jedva čekam večeras prvi trening da se dokazujem treneru i navijačima. Već sam pričao s Haračićem nekoliko puta, dobro se slažemo, znam i Galića, igrali smo u Interu zajedno, mislim da ću se lako privići. Nema ljepšeg osjećaja igrati pred punim stadionom na Grbavici, jedva čekam prvu utakmicu”, kazao je Vego nakon potpisa.

Vego igra na poziciji lijevog beka, a večeras od 18 sati će obaviti prvi trening.

Inače, Vego je prije gotovo četiri godine debitovao za mladu nogometnu reprezentaciju BiH protiv Albanije, a potom je pozvan u selekciju Hrvatske do 21 godine. Iako je prihvatio poziv i bio u konkurenciji za meč protiv Francuske U-21 selekcije, na kraju nije ušao u igru.