Srijeda, 15.05.2024.

Prvakinja Evrope dočekana u Mostaru ovacijama i gromoglasnim aplauzom

Subota, 20.08.2022. | BiH | Najnovije | Sport | Vijesti

Brojni građani su se okupili na dočeku šesnaestogodišnjakinje koja je osvojila prvo mjesto u utrci na 200 metara na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu.

Najbolja bh.plivačica stigla je u Mostar gdje organiziran svečani doček. 

Brojni građani su se okupili na dočeku šesnaestogodišnjakinje koja je osvojila prvo mjesto u utrci na 200 metara na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu.

Kako javljaju “Avazovi” reporteri sa lica mjesta, Lana je dočekana ovacijama i gromoglasnim aplauzom prisutnih, a pojedini su joj uručili i poklone. 

Imamo prvaka Evrope

Na organiziranoj press konferenciji prisutnima se obratio Senad Kavelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara.

– Ono što mogu kratko, da ne dužim. Lana je učinila BiH ponosnom i pokazala kako se iz relativno male zemlje postaje šampion. U ime Sportskog saveza naravno da smo sretni i prezadovoljni. 

Imamo prvaka Evrope i to nas u Mostaru čini sretnim i ponosnim. Čuo sam Mostarce da se pitaju ko je izabrao ovi mjesto za press konferenciju, pa ovo je najljepše mjesto u BiH i Lana to zaslužuje. Bit će još medalja i dočeka – rekao je Kavelj.

Gradnja bazena u Mostaru

Nakon njega, prisutnima se obratio Lanin trener i predsjednik kluba “Orka” Damir Đedović.

– Hvala vam od srca. Znači nam strašno puno. Neću puno dužiti, vi ste došli da čujete šta Lana ima reći. Drago mi je što ćemo poslije press konferencije imati priliku da se zahvalimo svima koji su pomogli.

Nadam se da bazen u Mostaru više neće biti tabu tema i da će se sa gradnjom krenuti što prije. Lana to zaslužuje, Mostar zaslužuje – rekao je Đedović.

AVAZ / PRESS