Četvrtak, 16.05.2024.

Lalatović pred subotnji duel: Žalim što protiv Želje ne igramo u Banjoj Luci pred 10.000 navijača

Petak, 19.08.2022. | Najnovije | Sport | Vijesti

Susret će biti odigran na stadionu Mlakve u Bosanskom Novom jer zamjena travnjaka na Gradskom stadionu u Banjoj Luci još uvijek nije završena.

Radovi na Borčevom stadionu su počeli početkom juna, no još uvijek nisu završeni, a neće biti ni do početka septembra, te će Borac i domaći susret protiv Zrinjskog 30. augusta igrati na Mlakvama.

“Kad sam dolazio ovdje, moja najveća želja je bila da se predstavim pred mojom publikom, na mom stadionu u Banjoj Luci. Želja mi je bila da protiv Želje igram ovdje pred 10.000 navijača, protiv Sarajeva da igram ovdje pred 10.000 navijača i protiv Zrinjskog. Nažalost, neću doživjeti da te utakmice igram ove polusezone u Banjoj Luci. Ako Bog da, nadam se da ću to doživjeti sljedeće godine, ali ove sigurno neću. Ostaje velika žal meni kao treneru za tim”, rekao je Lalatović.

O samom meču protiv Plavih Lalatović je rekao:

“Očekuje nas preteška utakmica protiv ekipe koja je u naletu. Odigrali su fenomenalno kod kuće protiv Tuzla Cityja, pobijedili sa 4:2, a to samo govori o njihovom kvalitetu. Vidio sam kako su ih navijači ispratili na meč protiv nas, to je za njih veliki vjetar u leđa. Nemamo prednost domaćeg terena, praktično su obje ekipe gostujuće, tako da je njima lakše psihički. O Željezničaru uvijek pričam u superlativu, jer je to veliki klub, kao što je veliki i Borac. Do pobjede će da dođe ekipa koja bude pravila manje grešaka”, rekao je Lalatović.

KLIX / PRESS